Nokian renkaat

Nokian Renkaat ovat olleet lukuisten autolehtien ja autoalan yritysten rengastesteissä testivoittaja. Testivoittajia ovat mm. Nokian Renkaiden lippulaiva Hakkapeliitta 9 sekä kesärenkaista Hakka Blue, joka on sijoittanut viisi kertaa vuonna 2014 eri kesärenkaiden testeissä joko 1. tai 2. sijalle.

Nokian Renkaat ovat varma valinta niin kesärenkaana kuin talvirenkaanakin. Kun allasi ovat neljä Nokian rengasta, niin tiedät niiden soveltuvan 100% suomalaisiin olosuhteisiin!

Lisätietoa valmistajasta

Nokian Renkaat Oyj on perustettu vuonna 1988. Se on maailman pohjoisin renkaiden valmistaja, joka näkyy erityisesti siinä, että Nokian Renkaat panostavat todella paljon autoilun turvallisuuteen vaativissa suomalaisissa ja pohjoismaisissa olosuhteissa.

Nokian Renkaat valmistivatkin vuonna 1934 maailman ensimmäisen talvirenkaan nimeltä ”Kelirengas”. Kyseinen rengas oli tarkoitettu raskasta kalustoa varten talvisiin olosuhteisiin, joten rengasketjuja ei enää tarvittu. Tuolloin renkaat olivat tyypillisesti sileäpintaisia, jonka Kelirengas muutti syvällä pintakuviollaan.

Kaksi vuotta myöhemmin vuonna 1936 Nokian renkaat kehittivät ensimmäisen Nokian Hakkapeliittansa nimeltä Lumi-Hakkapeliitta. Se oli maailman ensimmäisen henkilöautoille suunnattu talvirengas, joka mahdollisti tuolloin ennennäkemättömän kuviointinsa ansiosta henkilöautojen käytön myös talvella.

Tuosta innovaatiosta lähtien Nokian talvirenkaista on löytynyt eri Hakkapeliitta-malleja. Toki rengas on kehittynyt noista ajoista tekniikaltaan valtavasti, vaikkakin nimi on säilynyt oikeutetusti samana. Samana on säilynyt myös Nokian Hakkapeliitan syvin olemus ja tarkoitus; tuoda turvallisia ajokilometrejä haastavissa talvisissa olosuhteissa.

Tämä näkyy erityisesti siinä, että Nokian renkaiden markkina-alueesta 71% sijaitsee Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa. Nokian Renkaat pitävätkin hallussaan jäälläajon maailmanennätysvauhtia 335 km/h. Alla oli Nokian Hakkapeliitta Eco Stud 8 -nastarenkaat.

Nokian Renkaiden vahva panostus tuotekehitykseen konkretisoitui uusimmissa Hakkapeliitta 9 -nastarenkaissa, joista löytyy patentoitu tuplanastateknologia. Tuplanastateknologia on lyhyesti sanottuna uusi ja innovatiivinenkeino parantaa talviajon turvallisuutta. Hakkapeliitta 9:ssä on kahta erilaista nastaa, joista keskimmäisten nastojen on tarkoitus antaa pitoa kiihdytyksissä ja jarrutuksissa. Sivunastojen tarkoitus on antaa erinomaista pitoa kurveissa ja käännöksissä.

Turvallisuuden lisäksi tuotekehitys painottuu ympäristöystävällisyyteen, jonka tarkoituksena on hidastaa ilmastonmuutosta. Muut painotuspisteet ovat polttoainekulutuksen ja rengasmelun vähentäminen sekä tien ja renkaan pienempi kuluminen.

Merkki

Kausi

Rengastyyppi