Viatti yhdistää äärimmäisen turvallisuuden ja mukavuuden. Viatti-renkaat ovat suunniteltu täyttämään kaikki Eurooppalaiset laatustandardit. Renkaat ovat käyneet läpi lukuisat testit niin laboradorio olosuhteissa kuin tienpäällä ennen niiden markkinoille saattamista

Viatti-renkaat valmistetaan yksinoikeudella Saksalaisen tekniikan mukaisesti ja ne ovat suunniteltu Venäjän äärimmäisiin sääolosuhteisiin, joissa kesät ovat kuumia ja talvet lumisia. Kehittäessä uutta Viatti tuoteperhettä otettiin pohjoismaisten talviolosuhteiden erityispiirteet huomioon jo varhaisessa kehitysvaiheessa, mikä on johtanut täysin uusiin tuotteisiin, jotka takaavat poikkeuksellisen mukavan ajon kaikissa sää- ja tieolosuhteissa.

Viattin renkaiden saatavuuden varmistamiseksi niiden tuotantopaikaksi valikoitui Venäjä jossa suurinosa nykyaikaisista laadukkaista nastarenkaista valmistetaan. PAO Tatneft -rengaskompleksitilat valittiin hankkeen toteutuksen pääpaikaksi. Viattin rengasvalmistuslinja on varustettu viimeisimmillä Saksalaisvalmisteisilla  koneilla, ja tuotantoprosessi on melkein 100% automatisoitu, mikä sulkee pois inhimillisen tekijän vaikutuksen.

Kahden vuoden tiukkojen kokeiden jälkeen erityyppisillä teillä Euroopassa ja Venäjällä Viatti-renkaat esiteltiin virallisesti ensimmäistä kertaa Moskovan kansainvälisessä autosalonissa elokuussa 2010.