Raskaan kaluston rengasasentaja Jyväskylään

Haemme raskaan kaluston rengasasentajaa Jyväskylään!

Onko sinulle kuorma-autot tuttuja ja työkalut pysyvät käsissä? Nyt olisi mahdollisuus päästä töihin huipputiimiin! Haemme rengasasentajaa raskaalle puolelle Jyväskylän toimipisteeseen. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä.


Tarjoamme sinulle

  • Mukavan ja nuorekkaan työporukan
  • Uudet nykyaikaiset toimitilat takaavat viihtyisän työympäristön
  • Vakituisen työsuhteen kilpailukyisellä palkalla

Keitä me olemme

Lapin Kumi Oy on Suomen suurin yksityisomistuksessa oleva rengasliike ja meitä kumilaisia on jo yli 100 vakituista, sekä sesonkiaikana määrä nousee yli 170 henkilöön.

Palvelemme asiakkaita yhdeksällä eri paikkakunnalla, aina Lapista Lahteen, ja toimitilamme ovat huippuluokkaa, sillä olemme nykyaikaistaneet viimevuosina toimitilamme Rovaniemellä, Kemissä, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Torniossa. Hyvillä vehkeillä työnteko on yhtä juhlaa!Tutustu kaikkiin Lapin Kumin vapaisiin työpaikkoihin rekry sivuillamme ja lähetä meille hakemuksesi, jos kiinnostuit. Lisätietoja paikasta saat:Jarno Äijänenjarno.aijanen@lapinkumi.fi | 0401225575Tervetuloa mukaan osaksi Suomen suurinta yksityistä rengasliikettä!

Rengasasentaja Kemiin

Alle-vaihto
Alle-vaihto

Haemme rengasasentajaa vakituiseen työsuhteeseen Kemiin!

Onko sinulle rengasala tuttu ja työkalut pysyvät käsissä? Nyt olisi mahdollisuus päästä töihin huipputiimiin! Haemme rengasasentajaa Kemin toimipisteeseen. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä.

 

Tarjoamme sinulle

  • Mukavan ja nuorekkaan työporukan
  • Uudet nykyaikaiset toimitilat takaavat viihtyisän työympäristön
  • Vakituisen työsuhteen kilpailukyisellä palkalla

Keitä me olemme

Lapin Kumi Oy on Suomen suurin yksityisomistuksessa oleva rengasliike ja meitä kumilaisia on jo yli 100 vakituista, sekä sesonkiaikana määrä nousee yli 170 henkilöön.

Palvelemme asiakkaita yhdeksällä eri paikkakunnalla, aina Lapista Lahteen, ja toimitilamme ovat huippuluokkaa, sillä olemme nykyaikaistaneet viimevuosina toimitilamme Rovaniemellä, Kemissä, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Torniossa. Hyvillä vehkeillä työnteko on yhtä juhlaa!

Tutustu kaikkiin Lapin Kumin vapaisiin työpaikkoihin rekry sivuillamme ja lähetä meille hakemuksesi, jos kiinnostuit. Lisätietoja paikasta saat:

Tapio Saksi | tapio.saksi@lapinkumi.fi | 0401225552

Tervetuloa mukaan osaksi Suomen suurinta yksityistä rengasliikettä!

Rengasasentaja tai -myyjä Tornioon

Haemme rengasasentajaa/-myyjää vakituiseen työsuhteeseen Tornioon!

Onko sinulle rengasala tuttu ja työkalut pysyvät käsissä? Nyt olisi mahdollisuus päästä töihin huipputiimiin! Haemme rengasasentajaa/-myyjää Tornion toimipisteeseen. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä.


Tarjoamme sinulle

  • Mukavan ja nuorekkaan työporukan
  • Uudet nykyaikaiset toimitilat takaavat viihtyisän työympäristön
  • Vakituisen työsuhteen kilpailukyisellä palkalla

Keitä me olemme

Lapin Kumi Oy on Suomen suurin yksityisomistuksessa oleva rengasliike ja meitä kumilaisia on jo yli 100 vakituista, sekä sesonkiaikana määrä nousee yli 170 henkilöön.

Palvelemme asiakkaita yhdeksällä eri paikkakunnalla, aina Lapista Lahteen, ja toimitilamme ovat huippuluokkaa, sillä olemme nykyaikaistaneet viimevuosina toimitilamme Rovaniemellä, Kemissä, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Torniossa. Hyvillä vehkeillä työnteko on yhtä juhlaa!Tutustu kaikkiin Lapin Kumin vapaisiin työpaikkoihin rekry sivuillamme ja lähetä meille hakemuksesi, jos kiinnostuit. Lisätietoja paikasta saat toimipisteen vetäjältä:Juha-Pekka Koskinenjuha-pekka.koskinen@lapinkumi.fi | 0400166205


Tervetuloa mukaan osaksi Suomen suurinta yksityistä rengasliikettä!

Lapin Kumi Oy laajenee Kittilään ostamalla Kittilän Kumin liiketoiminnan

tiedote_01042020_lapinkumioy (003)

Rovaniemeläinen rengasalan perheyritys Lapin Kumi Oy on ostanut 1.4.2020 solmitulla kaupalla Kittilän Kumin liiketoiminnan. Vuodesta 1996 alkaen Kittilän keskustassa toimineesta rengaskaupasta tulee Lapin Kumin kymmenes toimipiste.

Kittilän Kumin toimitusjohtajana ja osaomistajana alusta lähtien toiminut Jukka Siivola siirtyy eläkkeelle tyytyväisin mielin.
– Yrityskaupan myötä henkilökohtainen yrittäjä – ja työura loppuu. Lapin Kumi oli luonnollinen vaihtoehto liiketoiminnan jatkajaksi. Olemme tehneet heidän kanssa jo pitkään yhteistyötä ja tiedän että tällä kaupalla Kittilän Kumi saa luotettavan ja uudistuskykyisen uuden isännän, sanoo pitkän päivätyön rengasalalla tehnyt Jukka Siivola.

Yrityskauppa Korona viruksen varjossa

Etelässä Kittilä tunnetaan lähinnä kruununjalokivestään eli Levin matkailukeskuksesta mutta rengaskauppiaalle Kittilä on paljon muutakin.
– Kittilä on lähes 7000 asukkaan kasvava ja elinvoimainen kunta jonka kasvulle matkailu on luonut pohjan mutta on täällä paljon muutakin. Kittilässä on Europan suurin kultakaivos ja erittäin voimakas metsätalous. Kyllä täällä kumipyörille kysyntää riittää.
– Korona virus epidemialla on suuret vaikutukset talouteen joten yrityskaupan ajankohtaa moni varmasti ihmettelee. Luotan kuitenkin siihen että viimeistään loppuvuodesta talouden pyörät pyörivät jälleen täysillä. Tuotevalikoimamme tulee Kittilässä sisältämään kaikenkokoiset renkaat; henkilöautoista aina kaivoskoneiden järeisiin renkaisiin, sanoo Lapin Kumin toimitusjohtaja Ville Ruokanen.

Lapin Kumi Oy on vuonna 1947 Rovaniemellä perustettu perheyritys ja yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Ville Ruokanen on jo kolmannen polven ” kumilainen ”. Villen isoisä Veikko Keskiruokanen
aloitti liiketoiminnan kumisaappaita korjaamalla. Uusimman liiketoimin- takaupan myötä Lapin Kumi Oy toimii kymmenellä paikkakunnalla ja lisäk- si yhtiöllä on Rovaniemellä erillinen pinnoitustehdas. Lapin Kumi työllistää 124 vakituista työntekijää ja renkaan vaihto sesongeissa yhtiön palveluk- sessa on lähes 200 henkilöä. Toimitusjohtaja Ville Ruokanen omistaa Lapin Kumin setänsä Risto Keskiruokasen kanssa

Lapin Kumi Oy osti Rengastoppi Oy:n liiketoiminnan ja laajenee Lahteen

2.12.2019 julkaistulla liiketoimintakaupalla Lapin Kumi Oy ostaa Lahtelaisen Rengastoppi Oy liiketoiminnan ja liikkeenluovutus astuu voimaan 1.1.2020. ”Maantieteellisesti Lahti sopii meidän kasvustrategiaan loistavasti. Rengastoppi on hienosti hoidettu ja maineikas perheyritys”, sanoo Lapin Kumi Oy:n toimitusjohtaja Ville Ruokanen. Yrityskaupan myötä Lapin Kumi Oy laajenee paikallisesta toimijasta koko valtakunnan kattavaksi rengasliikeketjuksi joka palvelee 9 omalla toimipisteellä, 4 palvelupisteellä ja laajalla yhteistyöverkostollaan koko Suomen alueella.

 

 

Rengasmies ikuisuuskysymysten äärellä

Ihminen on lähes päivittäin ikisuuskysymysten äärellä. Kummalle puolelle voi pitää levittää näkkileivässä? Kummin päin WC-paperi asetetaan telineeseen? Mistä hammastahnaa pitää puristaa, keskeltä vai päästä?

Edellä mainittuihin kysymyksiin tuskin löytyy oikeaa vastausta. Siksi ne ovat ikisuuskysymyksiä.

Me rengasalan asiantuntijat saamme talvirengas sesongin alkaessa vastata myös yhteen ikuisuuskysymykseen; kumpi on parempi, nasta- vai kitkarengas?

Suomessa myytävistä talvirenkaista noin 80% on nastarenkaita. Osuus on pysynyt viime vuosina lähes muuttumattomana. Nastarenkaassa pito määräytyy yksinkertaistettuna kolmesta eri elementistä eli renkaan pintakuvioinnista, kumiseoksesta ja nastoista. Pintakuvioinnissa ei viime vuosina ole tapahtunut järisyttäviä muutoksia, mutta kumiseoksissa ja nastamäärissä kehitys on ollut todella huimaa. Vuonna 2013 Nokia toi markkinoille Hakkapeliitta 8:n, jossa oli 190 nastaa, kun aiemmin oli totuttu 100-120 nastan määrin. Tämän talven Michelinin uutuudessa on jo huimat 250 nastaa. Uudet nastarengas mallit tarjoavat siis suurta parannusta pitoon kaikkein pahimmille talvikeleille, eli silloin kuin tienpinnat ovat jäisiä. Kansankielellä näitä kutsutaan kaljamakeleiksi. Myös käytettyinä nastarenkaiden ominaisuudet ovat parantuneet, sillä ns. uuden polven renkaissa nastat pysyvät kiinni aivan kulutuspinnan loppumiseen saakka.

Nyt varmaan moni autoilija miettii miten käy Suomen tiestön, kun talvirenkaiden nastamäärät kasvavat. Rengasasetuksen mukaan nastarenkaat joutuvat läpäisemään testin, missä mitataan tienkulumista ja vain testin läpäisseet mallit kelpaavat myyntiin.

Kitkarenkaassa pito saadaan aikaiseksi renkaan pintakuvioinnilla ja kumiseoksella. Huimasti kehittyneiden kumiseosten ansiosta suuret eurooppalaiset valmistajat ovat pystyneet parantamaan merkittävästi kitkarenkaiden pito-ominaisuuksia. Hyvällä kitkarenkaalla pärjää jopa Suomen talvessa vallan mainiosta.

Eli summa summarum: nasta on kitkaa selvästi parempi jäällä, mutta lumella ne ovat ominaisuuksiltaan hyvin tasavertaisia. Jos autoilija painottaa omassa rengasvalinnassaan pelkästään turvallisuuteen liittyviä seikkoja, on nastarengas oikea valinta. Toisaalta kitkarengas on ajomukavuudeltaan parempi, sillä rengasmelu on alhaisempi ja kitkarenkaan voi asentaa autoon alle aiemmin syksyllä. Eli rengas on kuten moni muukin teollinen tuote, kaikkia hyviä ominaisuuksia ei voi laittaa samaan pakettiin.

Rengasturvallisuuden kannalta ei ole tärkeää onko alla nasta- vai kitkarenkaat, molemmilla pärjää hyvin. Sen sijaan oleellista on se minkä verran renkaissa on kulutuspintaa jäljellä, mikä on nastojen kunto ja se etteivät renkaat ole ns. rippikouluiässä eli vanhoja.

Ville Ruokanen

Ps. Oma mielipiteeni on se, että näkkileivässä voi pitää levittää ehdottomasti sileälle puolelle.

POWER TRUCK SHOW 2019

Olemme mukana 9.-10.8.2019 kuljetusmessuilla, jotka järjestetään Power Truck Shown yhteydessä Alahärmän Powerparkissa. Power Truck Shown kansainvälisessä autonäyttelyssä pääset ihastelemaan Euroopan komeimpia kuorma-autoja ja lisäksi tapahtumassa valitaan Miss ja Mister Power Truck.

Elokuussa kannattaa siis suunnata Kauhavalle!

Lapin Kumi Oy