Nelipyöräsuuntaus

(saatavilla Rovaniemellä, Torniossa, Kemissä, Oulussa, Jyväskylässä, Lahdessa & Vantaalla)

Nelipyöräsuuntaus (aurauskulmien säätö)

Nelipyöräsuuntaus eli aurauskulmien säätö hoituu meiltä ammattitaidolla Rovaniemellä, Torniossa, Kemissä, Oulussa, Jyväskylässä, Lahdessa & Vantaalla!

Rovaniemellä pystymme suuntaamaan myös pitkät matkailuautot. Nelipyöräsuuntaus / aurauskulmien säätö vaatii aikaa 30 min – 90 min, joten suosittelemme varaamaan ajan etukäteen, jotta vältyt turhalta odottelulta.

Miksi aurauskulmien säätö kannattaa

Se, mikä nämä oireet on aiheuttanut, on todennäköisesti monien asioiden summa. Tyypillisin syy ohjauskulmien vioittumiseen on se, kun ajetaan johonkin korkeaan esteeseen (kivet, katukivetykset) tai syvään kuoppaan kovalla vauhdilla.

Tällöin auton etu- tai taka-akseli saattaa mennä hieman vinoon, joka johtaa siihen, että auto tahtoo alkaa puoltamaan ja rattia joutuu kääntämään hieman vastakkaiseen suuntaan, jotta auto kulkisi suoraan.

Väärät aurauskulmat pilaavat renkaasi yllättävän nopeasti

Jos ylläolevia ongelmia ilmenee, niin tule aikailematta tarkistuttamaan renkaiden ohjauskulmat, koska pienetkin virheasennot johtavat renkaiden epätavalliseen kulumiseen. Kun renkaat alkavat kulumaan epätasaisesti, niin sitä on lähes mahdoton pysäyttää, vaikka nelipyöräsuuntaus tehtäisiin. Tällöin renkaat menevät nopeasti käyttökelvottomiksi.

Ohjauskulmat on muutenkin hyvä tarkistuttaa säännöllisin väliajoin, esimerkiksi aina talven jälkeen ja uusien renkaiden asentamisen yhteydessä, joten et todellakaan häviä mitään, kun tulet tarkistuttamaan ohjauskulmat välittömästi oireiden ilmetessä.

Lisäksi renkaiden virheasennot lisäävät polttoaineen kulutusta, tekevät autosta epävakaan ja epämiellyttävän ajaa. Näin myös liikenneturvallisuus kärsii.

Saat palvelukseesi

Jos aiemmin lueteltuja oireita ilmenee tai jos olet vaihtanut juuri uudet renkaat (etenkin jos ne ovat hyvin matalaprofiilisia), niin varaa aika niin tarkistetaan autosi ohjauskulmat ja tehdään tarvittaessa nelipyöräsuuntaus!

Hinnoittelu

 • Mittaus, auton alustan osien välysten tarkistus 35 €

  Hintaan sisältyy mittauksen lisäksi:
  Renkaiden ilmapaineiden tarkistus, nivelien, puslien ym. kunnon tarkistus, täydellinen selkokielinen raportti

  Mittaus ei sisällä säätöjä

 • Mittaus + Etupään säätö 75 €

  Yleisin vaihtoehto. Suurimmassa osassa autoja ei ole takapäässä säätömahdollisuutta

 • Mittaus + Etupään ja takapään säätö 99 €
Lapin Kumi Oy