Paranna ajomukavuuttasi ja vähennä renkaiden kulumista

Renkaiden tasapainotus on usein tarvittava toimenpide korjaamaan ”tärisevä” auto tai ratti.

Renkaisiin voi syntyä epätasapainoa esimerkiksi renkaiden vaihdon, uusien renkaiden tai auton korjausten yhteydessä. Myös vääriin kulmiin suunnatuista renkaista voi aiheutua epätasaista kulumaa, joka johtaa renkaiden tasapainon heikkenemiseen.

Renkaiden tasapainotus kannattaa teettää aina osaavassa rengasliikkeessä, koska väärin tasapainotetut renkaat voivat vahingoittaa ohjausta ja jousitusta, mikä johtaa heikentyneeseen liikenneturvallisuuteen.

Miten auto oireilee, jos renkaat eivät ole tasapainossa?

Renkaiden heikon tasapainon huomaa kaikista tyypillisimmin näistä kahdesta oireesta: 

  • Auton ratti / auto tärisee
  • Renkaiden kulutuspinta on kulunut epäsymmetrisesti
Mikäli huomaat autossasi edellä mainittuja oireita, niin ota meihin yhteyttä ja kerromme, mitä suosittelemme sinua seuraavaksi tekemään!

Renkaiden tasapainotus tulee hoitaa pian, jos aiempia oireita ilmenee

Renkaiden oikeanlainen tasapaino on ajoturvallisuuden kannalta hyvin kriittistä. Epätasapainossa olevat renkaat nimittäin heikentävät auton ohjattavuutta ja voivat pahimmillaan suistaa auton tieltä kovassa vauhdissa tai aiheuttaa muun onnettomuuden.

Pitkittynyt epätasapaino vahingoittaa myös jousitusta, ohjausta, laakereita, iskunvaimentimia sekä kuluttavat renkaita. Näistä kaikista voi syntyä merkittäviä korjauskuluja.

Tasapainotuksen jälkeen ajomukavuus ja -turvallisuus palaavat

Milloin renkaiden tasapainotus tulee tehdä?

Renkaiden tasapainotus pitää tehdä silloin, jos seuraavia oireita ilmenee. Eli mikäli autosi tai auton ratti tärisevät normaalia enemmän etenkin yli 50 – 60 km/h vauhdissa tai jos renkaiden kulutuspinta on kulunut epäsymmetrisesti / epätasaisesti. Näissä tilanteissa ota viipymättä yhteys lähimpään rengasliikkeeseesi.

Suosittelemme tekemään tasapainotuksen myös

Mikäli autossasi ilmenee näitä oireita, niin ole meihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla, niin vältät jousituksen, renkaiden, ohjauksen, laakereiden ja iskunvaimentimien ylimääräisen kulumisen ja jopa korjausta vaativan vioittumisen. Kun renkaat ovat tasapainossa, niin auto on turvallinen ja mukava ajaa ja kuluvat osat kestävät täyden käyttöiän!
Lapin Kumi Oy