Laadukkaat renkaat löytää käyttötarkoituksen perusteella

Laadukkaat renkaat löytää käyttötarkoituksen perusteella

Laadukas rengas ei yllätä sinua auton ratissa, vaan käyttäytyy tasaisen varmasti kaikissa olosuhteissa – olitpa sitten metsätiellä tai sateen piiskaamalla moottoritiellä. Asiantuntijan avulla löydät oikeanlaiset renkaat, jotka vastaavat juuri sinun ja ajoneuvosi vaatimuksia  – oli haussa sitten peruslaadukkaat renkaat tai vaativimpiin tarpeisiin suunnitellut premium-renkaat.

Ajoneuvon renkaat tulee aina valita käyttötarkoituksen perusteella. Oikeanlaiset renkaat lisäävät ajoturvallisuutta ja pitävät auton varmemmin tiellä ajo-olosuhteista riippumatta. Märällä tai jäisellä tiellä laadukkaat renkaat tarjoavat paremman ajotuntuman ja ohjattavuuden. Äärimmäisissä tilanteissa, kuten nopeassa väistössä tai äkkijarrutuksessa, ero laadukkaiden ja huonompien renkaiden välillä on valtava.

Oikein valittu, laadukas rengas on myös kustannustehokas pitkällä aikavälillä. Kun renkaan ominaisuudet vastaavat ajoneuvon käyttötarkoitusta, rengas kuluu vähemmän ajossa, mikä lisää renkaan käyttöikää. Sopivilla renkailla säästät rahaa renkaiden hyvän kilometrisuoritteen ansiosta. 

Laadukkaat renkaat vastaavat ajoneuvon ja kuskin vaatimuksia

Oikeanlaisten renkaiden valinta on monen tekijän summa. Keskeisimmät valintaan vaikuttavat tekijät ovat:

  • Kuinka paljon renkailla ajetaan: Ajetaanko tavallisesti pitkiä matkoja vai lyhyempiä matkoja kaupungissa? Tulevatko renkaat perheen ykkösautoon tai työautoon, jolloin kilometrejä kertyy runsaasti päivittäin? 
  • Missä renkailla ajetaan: Ajetaanko enimmäkseen asfaltilla, soralla vai kenties huonokuntoisella maanteillä? 
  • Millaiseen ajoneuvoon renkaat asennetaan: Onko ajoneuvona farmariauto, iso maasturi vai pakettiauto? Vedetäänkö ajoneuvolla silloin tällöin myös peräkärryä tai asuntovaunua?

Oikeiden renkaiden valinta omin avuin voi olla haastavaa – ajoneuvotyyppejä on kymmeniä sekä rengaskokoja ja -tyyppejä jopa satoja. Siksi suosittelemme ottamaan renkaiden valinnassa asiantuntijan avuksi. Hän kartoittaa uusien renkaiden käyttötarpeen ja osaa valita juuri sinulle ja ajoneuvollesi sopivat renkaat.

Talvirenkaita valitessa tulee kiinnittää huomiota siihen, kuinka hyvin rengas sopii talven sääolosuhteisiin. Talviajoon tarkoitettujen nasta- ja kitkarenkaiden M+S-merkintä kertoo, että rengas on läpäissyt EU:n määrittämän testauksen ja soveltuu mutaisiin ja lumisiin ajo-olosuhteisiin. Tämän lisäksi laadukkaissa talvirenkaassa on 3PMSF-merkintä eli niin sanottu lumihiutalemerkintä, joka varmentaa, että rengas täyttää standardin mukaisen lumipitovaatimuksen ja sopii vaativiinkin talviolosuhteisiin.

Ajokokemus ja turvallisuus huipputasolle premium-renkailla

Lapin Kumin rengasvalikoimasta löytyy laajan valikoima premium-renkaita niille, jotka tarvitsevat renkailtaan huippulaatua tai keräävät runsaasti ajokilometrejä viikoittain. Premium-renkaiden erikoisuutena on muun muassa:

  • Hiljaisempi ohiajomelu: Premium-renkaista lähtee vähemmän melua auton ulkopuolelle desibeleinä mitattuna.
  • Hyvät vesiliirto-ominaisuudet: Premium-renkaiden pintakuvio ja tarpeeksi syvä urasyvyys pitävät renkaan kosketuspinnan varmemmin tiessä, mikä ehkäisee auton joutumista vesiliirtoon.
  • Matalampi vierintävastus: Premium-renkaiden rakenne ja materiaalivalinnat vähentävät renkaan vierintävastusta. Mitä kevyemmin rengas vierii, sitä vähemmän se kuluttaa polttoainetta ja aiheuttaa hiilidioksidipäästöjä. Pienestä vierintävastuksesta kiittäävät niin kuskin lompakko kuin ympäristökin. 

Olipa allasi minkälainen ajoneuvo tahansa, me Lapin Kumilla tiedämme parhaan rengasratkaisun sinulle. Kauttamme kulkee ajoneuvojen alle ainoastaan huipputason renkaita ja jokainen rengaspari on tarkoin valittu asiakkaan tarpeisiin tutustuen. Poikkea siis liikkeeseemme, niin asiantuntijamme laittavat rengasasiasi kuntoon. Huipputason renkaat renkaat löydettävissä myös verkkokaupasta.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Lapin Kumi Oy