Lapin Kumi Oy laajenee Kittilään ostamalla Kittilän Kumin liiketoiminnan

tiedote_01042020_lapinkumioy (003)

Rovaniemeläinen rengasalan perheyritys Lapin Kumi Oy on ostanut 1.4.2020 solmitulla kaupalla Kittilän Kumin liiketoiminnan. Vuodesta 1996 alkaen Kittilän keskustassa toimineesta rengaskaupasta tulee Lapin Kumin kymmenes toimipiste.

Kittilän Kumin toimitusjohtajana ja osaomistajana alusta lähtien toiminut Jukka Siivola siirtyy eläkkeelle tyytyväisin mielin.
– Yrityskaupan myötä henkilökohtainen yrittäjä – ja työura loppuu. Lapin Kumi oli luonnollinen vaihtoehto liiketoiminnan jatkajaksi. Olemme tehneet heidän kanssa jo pitkään yhteistyötä ja tiedän että tällä kaupalla Kittilän Kumi saa luotettavan ja uudistuskykyisen uuden isännän, sanoo pitkän päivätyön rengasalalla tehnyt Jukka Siivola.

Yrityskauppa Korona viruksen varjossa

Etelässä Kittilä tunnetaan lähinnä kruununjalokivestään eli Levin matkailukeskuksesta mutta rengaskauppiaalle Kittilä on paljon muutakin.
– Kittilä on lähes 7000 asukkaan kasvava ja elinvoimainen kunta jonka kasvulle matkailu on luonut pohjan mutta on täällä paljon muutakin. Kittilässä on Europan suurin kultakaivos ja erittäin voimakas metsätalous. Kyllä täällä kumipyörille kysyntää riittää.
– Korona virus epidemialla on suuret vaikutukset talouteen joten yrityskaupan ajankohtaa moni varmasti ihmettelee. Luotan kuitenkin siihen että viimeistään loppuvuodesta talouden pyörät pyörivät jälleen täysillä. Tuotevalikoimamme tulee Kittilässä sisältämään kaikenkokoiset renkaat; henkilöautoista aina kaivoskoneiden järeisiin renkaisiin, sanoo Lapin Kumin toimitusjohtaja Ville Ruokanen.

Lapin Kumi Oy on vuonna 1947 Rovaniemellä perustettu perheyritys ja yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Ville Ruokanen on jo kolmannen polven ” kumilainen ”. Villen isoisä Veikko Keskiruokanen
aloitti liiketoiminnan kumisaappaita korjaamalla. Uusimman liiketoimin- takaupan myötä Lapin Kumi Oy toimii kymmenellä paikkakunnalla ja lisäk- si yhtiöllä on Rovaniemellä erillinen pinnoitustehdas. Lapin Kumi työllistää 124 vakituista työntekijää ja renkaan vaihto sesongeissa yhtiön palveluk- sessa on lähes 200 henkilöä. Toimitusjohtaja Ville Ruokanen omistaa Lapin Kumin setänsä Risto Keskiruokasen kanssa

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Lapin Kumi Oy