Miten saan renkaat kestämään mahdollisimman pitkään?

Renkaan kestävyyteen voidaan vaikuttaa hyvinkin monella eri tapaa. Ajoneuvon pyöränsuuntauksella, ajotavalla, rengaspaineilla sekä renkaan kuormituksella on hyvin isot vaikutukset renkaiden kulumiseen.

Pyöränsuuntaus

Auton pyöränsuuntaus kannattaa pitää kunnossa, koska siten saadaan renkaat kulumaan tasaisemmin ja ne kestävät kauemmin. Jos huomaat renkaissasi epätasaista kulumista, tarkastuta autosi pyöränsuuntaus.

Mikä on pyöränsuuntaus?

Nelipyöräsuuntauksessa auton kaikkien neljän pyörän aurauskulmat ja kallistumat mitataan. Tavoitteena on säätää jokaisen pyörän ohjauskulma siten, että auto kulkee optimaalisesti suorassa. 

Ajotapaan huomion kiinnittäminen

Mitä enemmän pitoreserviä hyödynnetään, sitä nopeammin rengas kuluu. Tämä pätee niin kiihdytyksissä, jarrutuksissa kuin kaarreajossakin. Aja siis rauhallisesti, vältä voimakkaita kiihdytyksiä ja jarrutuksia sekä suuria kaarrenopeuksia.

Auton polttoaineen kulutuksesta voi saada suuntaa antavaa vinkkiä ajon kuluttavuudesta; mitä enemmän ajo sisältää kiihdytyksiä ja jarrutuksia, sitä enemmän kuluu polttoainetta – ja renkaita.

Tarkista rengaspaineet

Rengas menettää ilmanpainettaan ajan myötä. Vajaapaineinen rengas kuluu huomattavasti normaalia nopeammin. Tästä syystä rengaspaineet olisi hyvä tarkastaa säännöllisesti.

Oikea painearvo löytyy autosta yleensä ovipilarista, polttoainesäiliön täyttöluukusta tai ohjekirjasta. Jos olet epävarma, voit myös tarkistaa painesuosituksen auton- tai renkaan valmistajalta tai Lapin Kumin myyjältä.

Talvirenkaisiin suositellaan 0,2 bar painelisäystä autonvalmistajan suositusarvoihin

Säilytä renkaasi oikein

Älä altista renkaita liian kuumille ja kylmille lämpötiloille, vaan valitse leuto paikka mihin aurinko ei paista suoraan. Lapin Kumin rengashotelli on renkaiden säilytykseen ideaali vaihtoehto.

Lapin Kumi Oy