Älä säästä kesärenkaissa

”Jos vielä yhden kesän vanhoilla kesärenkailla…” Väärä paikka säästää! Turvallisuuden kannalta on erittäin tärkeää, että kesärengas on urasyvyydeltään riittävä. Uuden kesärenkaan urasyvyys on noin 8 millimetriä ja käytetyssä kesärenkaassa olisi hyvä olla urasyvyyttä jäljellä vähintää 4 millimetriä. 

Kuivalla säällä kuljettajan ei tarvitse juurikaan miettiä renkaitaan. Hyvät kesärenkaat mitataan erityisesti sadekelillä. Ratkaisevin ominaisuus vesiliirtoa vastaan on renkaan pintakuvion kyky poistaa vettä renkaan ja tien välistä. Vesiliirtovaara tuntuu ohjauksessa: auto on vaikea hallita erityisesti, jos renkaat ovat huonokuntoiset ja kuluneet. 

Loppuunajetun renkaan kanssa kosketuspinta tiehen katoaa.

Kuvio havainnollistaa kesärenkaan kosketuspinnan kokoa eri urasyvyyksillä ja nopeuksilla kolmen millin vesipatjalla.Loppuun ajetulla 1,6 mm renkaalla ja 125 km:n tuntinopeudella kosketuspinta tiehen on enää vain 6 prosenttia paikallaan olevaan autoon verrattuna.

Älä säästä kesärenkaissa, Lapin Kumista löydät turvalliset kesärenkaat ajoneuvoosi.

LAPIN KUMI

Löydät meidät ympäri Suomen

Löydät Lapin Kumin 11 eri paikkakunnalta, aina pääkaupunkiseudulta Lappiin saakka. 

Katso lähin toimipisteesi ja varaa aikasi renkaiden vaihtoon nettiajanvarauksella tai ole yhteydessä suoraan myymälään. Meille voit myös aina kurvata suoraan pihaan!

Nähdään Lapin Kumilla!

Tervetuloa!

Lapin Kumi Oy